*** Rozširujeme náš tím - hľadáme logistika do Bratislavy - ak máte záujem kliknite sem ***
Máte otázku? 02 44451797, 052 7722729 info@slovakalarms.sk

Zabúdate zatvárať okná?

Jednoduché riešenie s Kseniou, ktoré Vás upozorní na otvorené okná

Ako nezabudnúť pozatvárať okná alebo ako naplno využiť počítadlá v systéme Ksenia

Systémové počítadlá (Counters) sú úplne nezávislé entity v konfigurácii ústredne lares 4.0, ktoré zvyčajne umožňujú zber štatistických údajov vďaka dostupnému rozsahu. Okrem klasických príkladov použitia - počet výpadkov elektrickej energie za rok, počet zastrážení za mesiac, počet prichádzajúcich návštevníkov atď. - zákazník využil zaujímavé prepojenie počítadla s výstupom do dochádzkového systému.

Ako predísť zabudnutým otvoreným oknám vo veľkej budove

Požiadavka zákazníka bola, aby bol dochádzkový systém zodpovedný za upozornenie posledného odchádzajúceho používateľa, že v miestnosti zostalo otvorené okno. Dochádzkový systém mal na vstupe informácie práve od Ksenie o tom, či sú všetky okná zatvorené, a poslednú osobu v budove mala pri odchode táto informácia vizuálne konfrontovať. V spolupráci s grafickou klávesnicou Ksenia ergo-T si navyše používateľ mohol priamo na základnej informačnej obrazovke prečítať, o ktoré okno ide - klávesnica môže na spodnej lište hlavnej obrazovky zobrazovať stav obľúbených položiek, napríklad jednotlivých okien a stav počítadla.

Úloha "zapni výstup, keď sú všetky okná zatvorené" neznela zložito a jasne ilustrovala, že na jej realizáciu možno použiť niekoľko spôsobov konfigurácie systému - od práce s virtuálnymi výstupmi a operandami AND až po prácu s nepoužívanými podsystémami. Tieto metódy však vždy odoberajú značnú časť parametrov ústredne, a tak sa do popredia dostávajú počítadlá.

Počítadlá v systéme Ksenia môžu čítať po jednom (inkrementovať a dekrementovať) až do hodnoty 60 000. Vstupnou aktivitou akejkoľvek zmeny stavu počítadla a jeho resetovania môže byť jednoducho akákoľvek udalosť v systéme lares 4.0, v našom prípade narušenie kontaktu okna a upokojenie v nezastráženom stave. Okrem toho, s odkazom na uvedenú maximálnu hodnotu 60 000 je zrejmé, že tento scenár je uplatniteľný na akúkoľvek veľkosť miestnosti. Stačí nastaviť prahovú úroveň rovnú jednej, udalosťou "Počítadlo pod prahovou úrovňou" výstup zopnúť a udalosťou "Počítadlo dosiahlo prahovú úroveň" výstup rozopnúť.

Ksenia ponúka všetranné využitie požadovaných výstupov

Stav počítadla nemusí zostať zobrazený len na displeji klávesnice, mobilných zariadení alebo v konfigurácii systému. Pomocou rozhrania SDK ho možno tiež načítať jediným príkazom a použiť vo vlastnom softvéri, napríklad na zobrazenie počtu ľudí v obchode na veľkom monitore pri vchode.

Ak máte záujem o podobné riešenie na mieru, neváhajte nás kontaktovať.

×
Porovnať položky 0 Zrušiť